درباره وبلاگ

سفری مجازی به کل ایران زمین

امروز :

سلام

این وبلاگ به سلامتی افتتاح شد. امیدوارم لحظات خوبی رو دراین وبلاگ سپری کنید.

نظرهم یادتون نره...

وضعیت یاهو :Yahoo Status

Translate to English ترجمة للغة العربية Deutsch Übersetzung Traduci in lingua italiana Русский перевод

امکانات

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

آمار وبلاگ
  • تعداد بازدید : 602530
  • تعداد نوشته ها : 102

نوشته شده در : جمعه 1390/9/18 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

مولانا ضياء الدين مسعود بن مصلح كازروني است كه در كتاب شرح كليات قانون شيخ الرئيس ابو علي سينا درباره خود مي نويسد، چون از خانواده طبيب بوده, خود نيز همت به تحصيل طب مي گمارد و مي تواند آب مرواريد چشم را جراحي كند.
چهارده سال داشت كه پدرش وفات يافت و ده سال در بيمارستان مظفري شيراز مشغول معالجه بيماران بود. در اين وقت شوق تحصيل بيشتر پيدا مي كند و بدين منظور در خدمت عم خود كمال الدين ابو الخير مصلح كازروني قانون را تحصيل مي كند وسپس نزد شمس الدين محمد كيشي و بعد در خدمت شرف الدين زكي بوشكاني كتاب قانو ن را تجزيه و تحليل مي نمايد. چون اين كتاب مشكل بوده شروح مربوطه را هم مطالعه مي كند و سرانجام خويشتن را نيازمند مكتب خواجه نصيرالدين طوسي مي يابد و در محضر آن استاد مشكلات كتاب قانون را حل مي كند. بعد راه خراسان را در پيش مي گيرد و ازآنجا به عراق عجم مي رود و سر از بغداد در مي آورد و از بغداد نيز به روم عزيمت مي كند و از تمام حكما و اطباي مشهور درباره مشكلات قانون استفاده مي نمايد و سرانجام به مصر مي رسد و در سال (681) سه كتاب درباره شرح قانون مي بيند و دراين وقت كه اشكالي در كتاب ابو علي سينا برايش باقي نمي ماند به شرح آن مي پردازد و كتابي با ارزش تأليف مي كند .
علامه درسال 710 هجري در گذشت و در تبريز در جوار قبر محقق بيضاوي مدفون شد. ولادتش درشيراز بود و نزديك به نود سال زندگي كرد.
مصنفات او عبارتند از شرح كتاب مختصر اصول ابن حاجب، شرح مفتاح العلوم سكاكي، شرح كتاب حكمه الاشراق، شرح كليات قانون، تحفه شاهي « در علم هيئت» روضات الجنان .
قطب الدين در رصد خانه مراغه شركت جست . مدتي در سيواس و ملط به شغل قضاوت مشغول بود. از كتب پارسي او دره التاج است. اين رساله تهذيبي است از كتاب مفصل او موسوم به نهايه الادراك كه در علوم مختلف نوشته شده و به طبع رسيده است .
در كتاب اختيارات مظفري اشكالات مجسطي و ديگر متقدمان را حل كرده است . علاوه بر هيئت زمين، فصل مشبعي در جغرافيا از روي تحقيقات تازه و منتقدانه نگاشته و اشتباهات گذشتگان را برطرف نموده است ديگر از آثار او به فارسي مكاتب است. مذهب علامه شافعي بوده و لباس صوفيه مي پوشيد و هنگام تصنيف كتاب روزها روزه مي گرفت.



استان : فارس

نوشته شده در : جمعه 1390/9/18 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

محمد شوريده شيرازي شاعر نابيناي روشن دل از بدو جواني قريحه شگفت انگيزي در شاعري از خود نشان داد. وي در سال 1247 پاي به جهان گذاشت و در هفت سالگي در اثر مرض آبله چشمانش را از دست داد مع الوصف از هشت سالگي به تحصيل پرداخت، يازده ساله كه بود پدرش دار فاني را وداع گفت. پدر شوريده نيز شعر مي گفت و عباس تخلص مي نمود و نسب خود را به اهلي شيرازي مي رساند.
شوريده در شانزده سالگي به معيت خان خود به مكه معظمه و مدينه طيبه رفت. مدفن شوريده در سعديه شيراز، مقابل آرامگاه شيخ بزرگوار سعدي است.



استان : فارس

نوشته شده در : جمعه 1390/9/18 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

شعرا و فضلاي گوشه گير شيراز بود. وي قصيده مصنوع سلمان ساوجي را تتبع نمود و چند صفت زياد كرده است و امير عليشير خود اعتراف كرده كه اهلي از او بهتر گفته است. وفات او در سال 942 اتفاق افتاد و در جوار تربت حافظ به خاك سپرده شد كه هنوز سنگ قبرش معلوم است. اشعار زير نمونه اي از آثار اوست:


يا تو كه پاكدامني مرگ من از خدا طلب
يا من نا صبور را سوي خود از وفا طلب

خوشحال به مرگ همه عالم نتوان بود
از مرگ رقيبان تو خرم نتوان بود

خوش مي رود اما ره مقصود نه اين است
زاهد به ره كعبه رود كاين ره دين است


سنگي بزن، تلخي بگو، تيغي بكش، كاري بكن
اكنون كه تنها ديدمت لطف آر و آزاري بكن

روي كه ببينم كه به از روي تو باشد ؟
سوي كه روم من كه دلم سوي تو باشد

همه چون سبزه ازمهر تو بردارند سر از گل
چو آب زندگي گر بگذري برخاك مشتاقان



استان : فارس

نوشته شده در : جمعه 1390/9/18 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

حاجي ميرزا رحيم، طبيب ، حكيم، اديب و فاضل در طبابت مشهور به حكيم باشي ، در شعر متخلص به بيدل و در القاب و اوصاف معروف به فخرالدوله بود. نزد ميرزا حسنعلي طبيب حكمت و طب را آموخت سپس از شيراز به تهران رفت و به معالجه بيماران مـأمور كرد. حكيم باشي طبيب مخصوص خانم فخرالدوله دختر فتحعلي شاه گرديد . از اين لحاظ او را حكيم باشي فخرالدوله گفتند. در مدت غيبت ميرزا عبدالوهاب معتمدالدوله منشي الممالك ، تحرير رسائل و فرامين دولتي را برعهده گرفت. درسال 1265 به شيراز بازگشت .
اجداد بيدل از اطباء دربار صفويه بودند و در زمان كريمخان زند نيز در دربار به طبابت مي پرداختند.
ميرزا رحيم بيدل خط را هم زيبا مي نوشت درسنه 1258 در قم به رحمت ايزدي پيوست و در همانجا مدفون شد.



استان : فارس

نوشته شده در : جمعه 1390/9/18 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

ميرزا حبيب متخلص به قاآني فرزند محمدعلي گلشن از شعراي بزرگ دربار فتحعلي شاه و محمد شاه و اوايل سلطنت ناصر الدين شاه بود.
وي در شيراز متولد شد و چون از هفت سالگي يتيم گرديد تحصيلات مقدماتي را در همان شيراز فراگرفت و در اوان جواني عازم مشهد شد تا در آنجا به ادامه تحصيل بپردازد و ضمناً ميدان تازه اي براي كسب معاش پيدا كند.
قاآني در ادبيات عرب و فارسي مهارت كافي يافت و به حكمت نيز علاقه سرشاري داشت و مي توان گفت شهرت شاعري او لطمه به شهرت او به عنوان يك حكيم دانشمند زده است در حكمت او را همپايه ملاصدرا و حاج ملاهادي سبزواري و در شرعيات مرتضي انصاري شمرده اند. از اين رو فتحعلي شاه او را « مجتهد الشعراء » لقب داد و محمد شاه نيز قاآني را « حسان العجم» مي خواند زيرا در شعر مخصوصاً قيصده سرايي چنان بركلام تسلط داشت كه مايه اعجاب هر خواننده آثار اوست.
قاآني شايد اولين شاعر ايراني است كه بر زبان فرانسه تسلط داشت. همچنين در رياضيات كلام و منطق نيز استادي مسلم به شمار مي رفت ولي افسوس كه براي مضامين اشعارش از آن همه علم و اطلاعات وسيع استفاده كافي ننمود و شعر را وسيله اي ارتزاق و تفنن مي دانست نه هنر.
هنر از لحاظ لفاظي و به كار بردن صنايع شعري و ابتكار در قوافي بي نظير است. قاآني علاوه بر ديوان اشعارش كه در حدود هفده هزار بيت است كتابي بنام پريشان به سبك گلستان درنثر نگاشته كه مضامين آنهم مملو از داستان هاي متهجن و توام با الفاظ ركيك است. وفات قاآني در سال 1271 اتفاق افتاد و در تهران مدفون شد.



استان : فارس