درباره وبلاگ

سفری مجازی به کل ایران زمین

امروز :

سلام

این وبلاگ به سلامتی افتتاح شد. امیدوارم لحظات خوبی رو دراین وبلاگ سپری کنید.

نظرهم یادتون نره...

وضعیت یاهو :Yahoo Status

Translate to English ترجمة للغة العربية Deutsch Übersetzung Traduci in lingua italiana Русский перевод

امکانات

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

آمار وبلاگ
  • تعداد بازدید : 612369
  • تعداد نوشته ها : 102

نوشته شده در : چهارشنبه 1390/7/27 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

معرفي كاروانسراها و گرمابه هاي استان قزوين

 

گرمابه سردار يكي ديگر از آثار دوره قاجاريه شهر قزوين است وچون فاصله چنداني با مدرسه وآب انبار سردار ندارد، احتمالا توسط برادران« سردار» بنا شده است.

ورودي گرمابه در حال حاضر تغيير كرده . اما ورودي اصلي از داخل بنا قابل مشاهده است. ورودي اصلي ابتدا به هشتي وسپس به سربينه راه داشت. گرمخانه فضايي مربع شكل است كه چهار ستون در وسط دارد وباطاق پوشش شده است



استان : قزوین

نوشته شده در : چهارشنبه 1390/7/27 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

اين باغ مشجر ومحصور به « محمدولي خان سپهسالار تنكابني» منسوب وداراي عمارتي دوطبقه با حوض وآب جاري است.

اين عمارت به اوايل دوران پهلوي تعلق دارد.نماي ضلع شمالي اين بنا رو به سمت خيابان فلسطين است.اين عمارت شبيه كوشك ساخته شده وايواني به صورت غلام گردشي دور آن قراردارد . درطبقه همكف اين عمارت، يك راهروياسالن مركزي وتعدادي اتاق با كاربري خدماتي ودر طبقه بالاي آن يك تالار مستطيل شكل كشيده وتعدادي اتاق قرارگرفته است.ضلع شرقي وغربي اين بنا داراي هفت ستون ودوستون مشترك در تقاطع اضلاع است ودر اضلاع شمالي وجنوبي آن پنج ستون وجود دارد.همچنين كف عمارت اندكي بالاتر از كف حياط قرارگرفته است.



استان : قزوین

نوشته شده در : جمعه 1390/7/22 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

شاه گولي (استخر شاه) سابق و ايل گولي (استخر مردم) فعلي از گردشگاه هاي زيبا و دلكش تبريز و ايران است كه در 7 كيلومتري جنوب خاوري تبريز، بر دامنه تپه اي واقع شده است

ايل گولي، استخري بزرگ با مساحت 54675 متر مربع است و در جنوب آن تپه اي قرار دارد كه آن را از بالا تا پايين و هم سطح استخر پله بندي كرده اند و نهر آبي در آن ها جاري است. خياباني از جنوب به عمارت با شكوه وسط استخر مي رسد. پيرامون استخر درختاني كهن سال سر به هم آورده اند كه انعكاس آن ها در آب، زيبايي محوطه را دو چندان مي كند. سطح تمام تپه هاي جنوبي استخر به شكل بسيار زيبايي چمن كاري و گل كاري شده و روزهاي گرم تابستان تفرجگاه مردم تبريز و مسافران است.

از تاريخچه بناي اين عمارت اطلاعات مستندي در دست نيست. اين بنا در سال 1346 به علت رطوبت زياد و فرسودگي، تخريب شد كه در سال 1349 به جاي آن بناي زيباي دو طبقه اي با همان طرح قبلي ساختند

نادر ميرزاي قاجار مي نويسد:

« اين آبگير در اوايل حكومت قاجار، ملك يك سلسله از مساوات تبريز و انباشته از خاك و ريگ بود. قهرمان ميرزا پسر هشتم عباس ميرزا نايب السلطنه كه در آن هنگام حكمران آذربايجان بود. آن ملك را در مقابل سالي سي و پنج خروار غله بخريد. سپس در آبادي و عمران آن همت گماشت».

و از اعتمادالسلطنه نقل است كه :

« عمارت درياچه عبارت از كلاه فرنگي دو طبقه بسيار آبادي است و بزرگي اين درياچه به درجه اي است كه به قدر دو آسيا سنگ آب در آن وارد مي شود ولي مدت شش ماه از آب پر مي گردد.»





استان : آذربایجان شرقی

نوشته شده در : جمعه 1390/7/22 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

 

اين يخچال در محله اي قديمي بنام دوقوزپله ( نه پله ) در كنار نهر كوچكي در امتداد خيابان و دروازه قديمي عسگر خان واقع شده است ، با توجه به فرم ساختماني و پلان آن يخچال مربوط به دوره قاجار مي باشد . 

بناي يخچال قديمي نه پله از آجر و سنگ مي باشد . با توجه به عملكرد بنا مصالح آن از پي تا محل شروع پاكار قوسها از سنگهاي تراش دار خاكستري و مصالح سقف پوششي آن كه بصورت طاق توپر مي باشد از آجر انتخاب گرديده و در محل شروع پاطاق ها و پاكار سقف بنا شكافهاي مدوري( كه احتمالاً محل نصب تيرهاي چوبي بوده كه از آن بعنوان داربست استفاده مي كرده اند ) وجود دارد . در ضلع شمالي بنا نورگير و روزنه هايي براي يخ اندازي تعبيه شده است . اين يخچال از دو بخش هشتي ورودي و سالن اصلي ذخيره يخ شكل گرفته است بطوريكه از اين مكان قديمي بعنوان محل تهيه و انبار يخ مورد نياز شهر در سابق استفاده مي شده است . همچنين محوطه پيرامون آن نيز محل برگزاري مراسم چهارشنبه سوري بوده است . 

با توجه به عملكرد خاص بنا فاقد تزئينات خاص معماري است و تزئينات آن محدود به دقتي است كه در چيدن سنگها و آجرها بكار رفته است .



استان : آذربایجان غربی

نوشته شده در : جمعه 1390/7/22 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

حمام شوكتيه - بيرجند

از لحاظ تاريخي حمام شوكتيه به حمام قلعه مشهور بوده است و وجه تسميه آن نيز به دليل واقع بودن اين حمام در داخل حصار قلعه (محل) امارت امير سليمان خان حاكم وقت بيرجند بوده است.


حمام مزبور مورد استفاده خانواده امير قرار مي گرفته و در يك روز مختص خدمه و نگهبانان قلعه بوده است و در هفته يك روز درب قلعه جهت استفاده عموم باز مي شد. حمام شوكتيه اولين حمامي بود كه به روش جديد و با استفاده از لوله كشي مورد استفاده قرار مي گرفت. در جلوي حمام محوطه اي نيز به نام درشكه خانه وجود داشت كه بزرگان و خانواده امير از آن براي استحمام وارد حمام مي شدند. تاريخ ساخت اين حمام 1326 ه. ق است. عوامل متعددي در شكل گيري فضاها و بخش هاي حمام نقش اساسي داشته اند كه مهم*ترين آن ها را مي توان تنظيم دما رطوبت و مسير دسترسي دانست. فضاي اصلي حمام شوكتيه از چند قسمت مجزا تشكيل شده است كه عبارتند از: 1- بينه 2- ميان در 3- سرويس بهداشتي 4- گرمخانه حمام ها از جمله بناهايي بوده اند كه در طراحي آن ها سعي شده است كه از سطح معبر پايين تر ساخته شوند. حمام شوكتيه به تبعيت از اين امر در پايين از سطح معبر عمومي واقع شده كه بعد از ورود بايد از چند پله به پايين رفت و بعد از گردش مختصر چند پله ديگر در آن وجود دارد كه شخص را به سر بينه مي رساند و علت آن هم تنظيم رطوبت و گرماي بينه بوده است و بدين ترتيب قرار گيري فضاي ورودي از نظم خاصي برخوردار بوده است.

 

حمام چهار درخت - بيرجند

اين بنا در بافت قديمي محله چهار سوي بيرجند واقع شده و از آثار دوره قاجاريه به شمار مي*آيد. بناي حمام پايين*تر از سطح معبر قرار گرفته و مشتمل بر رخت كن، گرمخانه، خزينه*هاي آب سرد و گرم، تون و فضاهاي مربوط ديگر است. اين حمام ، امروزه متروك شده و تنها از فضاي رخت كن آن براي ورزش باستاني استفاده مي*شود.اين بنا در بافت قديمي محله چهار سوي بيرجند واقع شده و از آثار دوره قاجاريه به شمار مي*آيد. بناي حمام پايين*تر از سطح معبر قرار گرفته و مشتمل بر رخت كن، گرمخانه، خزينه*هاي آب سرد و گرم، تون و فضاهاي مربوط ديگر است. اين حمام ، امروزه متروك شده و تنها از فضاي رخت كن آن براي ورزش باستاني استفاده مي*شود.



استان : خراسان جنوبی