درباره وبلاگ

سفری مجازی به کل ایران زمین

امروز :

سلام

این وبلاگ به سلامتی افتتاح شد. امیدوارم لحظات خوبی رو دراین وبلاگ سپری کنید.

نظرهم یادتون نره...

وضعیت یاهو :Yahoo Status

Translate to English ترجمة للغة العربية Deutsch Übersetzung Traduci in lingua italiana Русский перевод

امکانات

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

آمار وبلاگ
  • تعداد بازدید : 602532
  • تعداد نوشته ها : 102

نوشته شده در : چهارشنبه 1390/9/30 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

مدرسه ملا عبدالله -اصفهان

 

نام بنا : مدرسه ملا عبدالله
تاريخ ساخت : دقيق مشخص نيست
باني : شاه عباس اول
نشاني : ميدان نقش جهان ، بازار قيصريه ، چهار سوي شاه

مدرسه ملاعبدالله در ابتداي بازار قيصريه در زير چهارسوي زيبايي كه در دوران صفويه چهارسوي شاه ناميده مي شد قرار دارد . اين مدرسه به دستور شاه عباس اول صفوي ساخته شد و به تدريس حاج ملا عبدالله شوشتري اختصاص يافت .
مدرسه ملاعبدالله در دو طبقه ساخته شده كه در هر دو طبقه حجره هاي طلاب واقع شده اند . داخل مدرسه با تزيينات كاشيكاري معرق به طرز زيبايي آراسته شده اند . در ايوان جنوبي مدرسه لوحي از سنگ پارسي نصب شده كه به خط نستعليق برجسته به تاريخ 1088 حاكي از اين است كه شخص نيكوكاري موقوفاتي براي مدرسه تعيين كرده است .
كتيبه سردر مدرسه كه مربوط به دوره سلطنت فتحعلي شاه قاجار و حكومت صدراصفهاني است به خط ثلث سفيد بر زمينه كاشي خشت لاجوردي حاكي از آن است كه مدرسه و بازار نزديك مدرسه و هم سقاخانه بيرون مدرسه را تعمير كرده اند .
اين مدرسه در زمان شاه عباس اول از مدارس پر رونق اصفهان بوده كه بسياري از روحانيون برجسته اصفهان از آنجا فارغ التحصيل شده اند . با شروع قرن چهاردهم روز به روز بر خرابي آن افزوده شد و اطاق ها نم آورده و در دالان مدرسه ، قهوه خانه داير شد و محل انبار كسبه بازار و جايي براي اقامت فقرا و بينوايان شد .
در سال هاي اخير مورد توجه انجمن آثار ملي قرارگرفته و تعميراتي بر روي آن انجام گرفته است .



استان : اصفهان

نوشته شده در : چهارشنبه 1390/9/30 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

مسجد علي قلي آقا -اصفهان

 

نام بنا : مسجد علي قلي آقا
تاريخ ساخت : 1122 هـ.ق
باني : علي قلي آقا
نشاني : خيابان مسجد سيد

اين مسجد در مجاورت چهارسوي علي قلي آقا ، به دستور علي قلي آقا يكي از خواجگان خير حرم شاه سلطان حسين بنا گرديد .
گلدسته مسجد بر بالاي سردر و مسجد با كاشي هاي زيبا با نقوش هندسي و گره سازي تزئين شده است . بركتيبه سردر به خط ثلث قهوه اي رنگ تاريخ ساخت بنا به سال هزار و صد و بيست و دو هجري قمري مكتوب شده است .
صحن مسجد كوچك و فاقد حوض يا مهتابي است . شبستان زيباي آن با كاشي هايي از نوع گره چيني تزئين شده است . اين شبستان در شرق حياط قرار دارد و كتيبه آن به خط نستعليق سفيد بر زمينه كاشي لاجوردي حاوي اشعاري است كه در زمان ناصرالدين شاه قاجار در سال 1297 هـ.ق نصب شده است .
در طرف جنوب ايوان محراب زيبايي است كه ازاره اش از سنگ مرمر و در بالا كاشيكاري معرق نفيسي آن را دو چندان زيبا كرده است .



استان : اصفهان

نوشته شده در : جمعه 1390/9/18 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

مولانا ضياء الدين مسعود بن مصلح كازروني است كه در كتاب شرح كليات قانون شيخ الرئيس ابو علي سينا درباره خود مي نويسد، چون از خانواده طبيب بوده, خود نيز همت به تحصيل طب مي گمارد و مي تواند آب مرواريد چشم را جراحي كند.
چهارده سال داشت كه پدرش وفات يافت و ده سال در بيمارستان مظفري شيراز مشغول معالجه بيماران بود. در اين وقت شوق تحصيل بيشتر پيدا مي كند و بدين منظور در خدمت عم خود كمال الدين ابو الخير مصلح كازروني قانون را تحصيل مي كند وسپس نزد شمس الدين محمد كيشي و بعد در خدمت شرف الدين زكي بوشكاني كتاب قانو ن را تجزيه و تحليل مي نمايد. چون اين كتاب مشكل بوده شروح مربوطه را هم مطالعه مي كند و سرانجام خويشتن را نيازمند مكتب خواجه نصيرالدين طوسي مي يابد و در محضر آن استاد مشكلات كتاب قانون را حل مي كند. بعد راه خراسان را در پيش مي گيرد و ازآنجا به عراق عجم مي رود و سر از بغداد در مي آورد و از بغداد نيز به روم عزيمت مي كند و از تمام حكما و اطباي مشهور درباره مشكلات قانون استفاده مي نمايد و سرانجام به مصر مي رسد و در سال (681) سه كتاب درباره شرح قانون مي بيند و دراين وقت كه اشكالي در كتاب ابو علي سينا برايش باقي نمي ماند به شرح آن مي پردازد و كتابي با ارزش تأليف مي كند .
علامه درسال 710 هجري در گذشت و در تبريز در جوار قبر محقق بيضاوي مدفون شد. ولادتش درشيراز بود و نزديك به نود سال زندگي كرد.
مصنفات او عبارتند از شرح كتاب مختصر اصول ابن حاجب، شرح مفتاح العلوم سكاكي، شرح كتاب حكمه الاشراق، شرح كليات قانون، تحفه شاهي « در علم هيئت» روضات الجنان .
قطب الدين در رصد خانه مراغه شركت جست . مدتي در سيواس و ملط به شغل قضاوت مشغول بود. از كتب پارسي او دره التاج است. اين رساله تهذيبي است از كتاب مفصل او موسوم به نهايه الادراك كه در علوم مختلف نوشته شده و به طبع رسيده است .
در كتاب اختيارات مظفري اشكالات مجسطي و ديگر متقدمان را حل كرده است . علاوه بر هيئت زمين، فصل مشبعي در جغرافيا از روي تحقيقات تازه و منتقدانه نگاشته و اشتباهات گذشتگان را برطرف نموده است ديگر از آثار او به فارسي مكاتب است. مذهب علامه شافعي بوده و لباس صوفيه مي پوشيد و هنگام تصنيف كتاب روزها روزه مي گرفت.



استان : فارس

نوشته شده در : جمعه 1390/9/18 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

محمد شوريده شيرازي شاعر نابيناي روشن دل از بدو جواني قريحه شگفت انگيزي در شاعري از خود نشان داد. وي در سال 1247 پاي به جهان گذاشت و در هفت سالگي در اثر مرض آبله چشمانش را از دست داد مع الوصف از هشت سالگي به تحصيل پرداخت، يازده ساله كه بود پدرش دار فاني را وداع گفت. پدر شوريده نيز شعر مي گفت و عباس تخلص مي نمود و نسب خود را به اهلي شيرازي مي رساند.
شوريده در شانزده سالگي به معيت خان خود به مكه معظمه و مدينه طيبه رفت. مدفن شوريده در سعديه شيراز، مقابل آرامگاه شيخ بزرگوار سعدي است.



استان : فارس

نوشته شده در : جمعه 1390/9/18 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

شعرا و فضلاي گوشه گير شيراز بود. وي قصيده مصنوع سلمان ساوجي را تتبع نمود و چند صفت زياد كرده است و امير عليشير خود اعتراف كرده كه اهلي از او بهتر گفته است. وفات او در سال 942 اتفاق افتاد و در جوار تربت حافظ به خاك سپرده شد كه هنوز سنگ قبرش معلوم است. اشعار زير نمونه اي از آثار اوست:


يا تو كه پاكدامني مرگ من از خدا طلب
يا من نا صبور را سوي خود از وفا طلب

خوشحال به مرگ همه عالم نتوان بود
از مرگ رقيبان تو خرم نتوان بود

خوش مي رود اما ره مقصود نه اين است
زاهد به ره كعبه رود كاين ره دين است


سنگي بزن، تلخي بگو، تيغي بكش، كاري بكن
اكنون كه تنها ديدمت لطف آر و آزاري بكن

روي كه ببينم كه به از روي تو باشد ؟
سوي كه روم من كه دلم سوي تو باشد

همه چون سبزه ازمهر تو بردارند سر از گل
چو آب زندگي گر بگذري برخاك مشتاقان



استان : فارس