درباره وبلاگ

سفری مجازی به کل ایران زمین

امروز :

سلام

این وبلاگ به سلامتی افتتاح شد. امیدوارم لحظات خوبی رو دراین وبلاگ سپری کنید.

نظرهم یادتون نره...

وضعیت یاهو :Yahoo Status

Translate to English ترجمة للغة العربية Deutsch Übersetzung Traduci in lingua italiana Русский перевод

امکانات

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

آمار وبلاگ
  • تعداد بازدید : 612470
  • تعداد نوشته ها : 102

نوشته شده در : دوشنبه 1390/10/5 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

كاخ سرخه حصار كه به نام كاخ ياقوت هم خوانده مىشود، از ساختمان هايي است كه در اواخر قرن 13 و زمان ناصرالدين شاه در محل سرخه حصار ساخته شد.

. اين كاخ سلطنتي شامل دو دستگاه عمارت به نام كوش بيروني و حرمخانه بود و در مجموع در حدود دويست اتاق داشت. گذشته از بناهاي سلطنتي قلعه، ساختمان هاي ديگري به نام كاروان سرا، سربازخانه و گرمابه هم داشت كه امروزه اثري از آن ها ديده نمى شود.



استان : تهران

نوشته شده در : دوشنبه 1390/10/5 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

مدرسه فيلسوف الدوله كه از بناهاي عهد مظفرالدين شاه قاجار مي باشد، توسط ميرزا كاظم طيب رشتي فيلسوف الدوله ملقب به ملك الطبا بنا شده و در سال 1322 وقف شده است.

معروف است كه بناي اين مدرسه ده سال به طول انجاميد و عاقبت هم پايان نيافت زيرا فيلسوف مي خواست دو مناره سر در اصلي را زيباتر از مناره هاي امام زاده سيداسماعيل در مجاورت بناي خود تزيين نمايد ولي عمر او كفاف نداد و مناره هم چنان آجري و نيمه تمام باقي مانده است.



استان : تهران

نوشته شده در : شنبه 1390/10/3 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :


شهرستان بستك يكي از جديدترين شهرستان‌هاي استان هرمزگان به شمار مي‌آيد كه در ناحيه‌ي باختر استان هرمزگان واقع شده و به دو بخش مركزي و جناح تقسيم مي‌شود. مركز اين شهرستان؛ شهر بستك بوده و در اين شهرستان از شمال به لارستان (استان فارس) از جنوب به بندر لنگه، از باختر به لامرد در استان فارس و از خاور به بندرعباس محدود مي‌شود. با توجه به اين كه اين شهرستان به تازگي منفك شده اطلاعات مستند ديگري در دست ما نيست.



استان : هرمزگان

نوشته شده در : شنبه 1390/10/3 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

در جغرافي زمان هخامنشيان، از بنادر مهم و تجاري خليج فارس اندك نام برده شده است. گمان مي رود كه بندر «گوگانا» همان بندر لنگه امروزي باشد كه در دوران حكومت هخامنشيان از بنادر معتبر تجاري محسوب مي شده است؛ ولي در اثر تغيير و تحولات تاريخي و عدم توجه، اين بندر كم كم رو به انحطاط گذارده و از رونق آن كاسته شده است. در سال هزار و ششصد و سي و هشت «تاورنيه»- سياح فرانسوي- طي سفر از بصره به بندر لنگه،  مدت دو روز در اين بندر اقامت نموده و از آن به خوبي ياد كرده است.

در سال هزار و هفتصد و شصت ميلادي، اعراب جواسم سواحل جنوبي خليج فارس طي يك مهاجرت وسيع، جزيره قشم و بندر لنگه و بندرشناس را تصرف كردند. در زمان كريم خان زند (هزار و هفتصد و هفتاد و سه- هزار و هفتصد و چهل و سه ميلادي) سهولت ارتباط دريايي خليج فارس از طريق بندرلنگه، رونق تجاري قابل توجهي در بندر لنگه و بندر كنگ به وجود آورد و راه كاروان رو شيراز نيز به اهميت بازرگاني اين دو بندر افزود.

 

اعراب جواسم به دستور كريم خان زند و بنا به سياست نظامي او، در بندر لنگه سكونت گزيدند و در آبادي و رونق آن همچنان كوشيدند؛ به طوري كه بندر فوق از مشهورترين بنادر خليج فارس شد و در دوران قاجار، به عروس بنادر ايران معروف گرديد. تا سال هزار و هشتصد و نود و شش ميلادي، اعراب جواسم بر بندر لنگه تسلط داشتند. در سال هزار و هشتصد و هشتاد و نه ميلادي در بندر لنگه دفتر كنسولگري فرانسه تأسيس گرديد و از همين سال، گمرك بندر لنگه و بندرعباس زير نظر و رياست بلژيكي ها قرار گرفت.

در سال هزار و هشتصد و نود و هشت ميلادي يكي از افراد خانواده هاي حكومتي بندر لنگه به علت ضعف حكومت مركزي، بندر لنگه و مناطق اطراف آن را تحت تصرف خود درآورد و علي رغم مخالفت دولت مركزي ايران،  نمايندگانيرا جهت اداره امور بندر لنگه انتخاب نمود. در اوايل سال هزار و هشتصدو نودونه به سلطه او در بندر لنگه خاتمه داده شد.

در اواخر حكومت سلسله قاجاريه، بندر لنگه روبه ويراني گذاشت و از شروع جنگ جهاني اول تا بعد از جنگ دوم جهاني هزار و نهصدو چهل و پنج كه انواع بيماري هاي واگيردار همراه با فقر و قحطي شيوع پيدا كرده بود، اكثر مردم اين شهر فعاليت خود را تعطيل كرده، و به نقاط ديگر مهاجرت كردند. به همين دليل به مرور زمان، نقاط مسكوني شهر خالي از سكنه شد و شهر فعاليت و چهره واقعي خود را از دست داد و سپس آرام آرام رونق يافت. بندر لنگه امروزي شهري نسبتاً آباد است و همچنان فعاليت هاي تجاري آن روبه  گسترش مي باشد. اين بندراز طريق جاده هاي درجه يك و فرودگاه، با ساير نقاط ايران ارتباط زميني و هوايي دارد.


استان : هرمزگان

نوشته شده در : شنبه 1390/10/3 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

تاريخ ميناب با تاريخ شهر هرمز باستاني در آميخته است. در حال حاضر خرابه هاي اين شهر در نزديكي شهر ميناب قرار دارد و در واقع اين شهر جاي آن را گرفته است. در سال سيصد و بيست  و شش قبل از ميلاد، اسكندر مقدوني درياسالار خود- نئار خوس (نئارك) - را از طريق مصب سند رهسپار خليج فارس كرد. وي پس از عبور از سواحل مكران به دهانه رودخانه «آدميس» در نزديكي شهر هرمز رسيد و مورد استقبال اهالي شهر قرار گرفت و چندين روز در اين شهر اقامت كرد.
عده اي از مورخان، بنيانگذاري شهر هرمز كهنه را به اردشير بابكان (پاپكان) ساساني منسوب مي دانند؛ در صورتي كه چندين قرن پيش از آن سپاه اسكندر در اين شهر اقامت داشته است. در حدود سال هزار ميلادي يكي از شيوخ عمان به نام محمد براي تصرف خليج فارس و سواحل آن هجوم آورد و از نارضايتي اهالي هرمزنسبت به حاكم وقت استفاده كرد و بندر هرمز را تصرف كرد.

پس از او، پسر وي به نام سليمان وسپس فرزندان او حكومت شهر هرمز را به دست گرفتند در سال هزارو سيصد ميلادي، جمعي از سواران مغول (نوادگان امير تيمور گوركاني) به اين شهر حمله كردند و خرابي بسيار به بارآوردند. در نتيجه امير هرمز همراه با مردم شهر، بندر هرمز را ترك كرده و به جزيره هرمز كنوني مهاجرت نمودند و بدين ترتيب حكومت خشكي هرمز به جزيره جرون منتقل شد.

در سال هاي هزار و هفتصد و نودوسه تا هزارو هشتصد چهار ميلادي سلطان عمان- سلطان ابن احمد- با حمايت انگليسي ها، حاكميت خود را در گواتر به ناصرخان- حاكم آن ناحيه- تحميل كرد و نفوذ خود را در سواحل مكران گسترش داد و بدين سان سواحل درياي عمان نيز به دست وي افتاد. وي در رويارويي با ايران احتياط مي كرد؛ اما سعي كرد تا اداره بندرعباس و ميناب را نيز به دست آورد.

در اين ايام، آغامحمدخان قاجار به دليل درگيري هاي داخلي فرصت نكرده بود تا قدرت خود را در جنوب كشور تحكيم نمايد. بدين لحاظ جزائر قشم و هرمز تحت كنترل حكومت عمان قرار داشت. در سال هزار و هشتصد و پنجاه و دو با توافق دولت ايران و عمان عهدنامه اي تنظيم شد كه طي آن، اراضي سواحل و جزيره هاي ايران و شهر ميناب مجدداً به مالكيت ايران درآمد. ميناب امروزي كه تاريخ آن با قدمت تاريخي هرمز قديمي درآميخته است، شهري آباد و پررونق است. اين شهر يكي از نواحي مستعد كشاورزي استان هرمزگان نيز هست و محصولات جاليزي، مركبات وخرماي آن بسيار معروف مي باشد.



استان : هرمزگان

نوشته شده در : شنبه 1390/10/3 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

نام اين بندر كه امروز جاسك ناميده مي شود، در دوران گذشته به صورت هاي جاشك، چاشك، جك، رأس الجاسك و چاسك نيز ثبت شده است. در دوران بسيار قديم بندر جاسك يكي از كانون هاي معتبر آئين ميترا بود. معبدي به نام آناهيتا در جاسك باقي مانده است. تهمتن بن توران شاه ملقب به سلطان قطب الدين در سال هزارو سيصدو سي ميلادي به بعد در جاسك حكومت داشته است. در سال هزار و ششصد و چهارده ميلادي انگليسي ها بندر جاسك را به عنوان بندر تجاري خود در شمال خليج فارس انتخاب كردند.
اولين محموله انگليسي ها در سال هزار و ششصد و شانزده با كشتي از هند در جاسك پهلو گرفت و در سال هزار و ششصد و نوزده ميلادي، تجار مذكور اولين تجارتخانه شركت هند شرقي در جاسك را تأسيس كردند. اين بندر تا زماني كه بندرعباس به تجارت انگليسي ها اختصاص داده شد، مركز تجارت و معاملات كمپاني هند شرقي با مركز ايران بود. در اواخر سال هزارو ششصد و بيست ميلادي هلندي ها از ورود دو كشتي كمپاني هند شرقي به بندر جاسك جلوگيري كردند. اين كار كه منجر به نبرد سختي بين انگليسي ها و هلندي ها در حوالي اين بندر شد، به شكست و اخراج هلندي ها از بندر جاسك انجاميد.

كشور انگليس براي بسط نفوذ خود در سال هزار و هشتصد شصت و چهار ميلادي اقدام به استحكام مواضع خود در خليج فارس نمود. از جمله اين اقدامات، ايجاد خطوط تلگراف و كابل زير دريايي بود كه ايران و هند را از طريق گواتر- جاسك- بندرعباس مرتبط مي ساخت. دولت انگليس استحكامات نظامي چندي در جاسك به وجود آورد. در سال هزار و نهصدويك ميلادي خطوط تلگرافي (سيم دريايي) ديگري از بندر جاسك به مسقط (عمان) داير شد كه مركز آن در جاسك قرار داشت.

درسال هزار و نهصد و سي  و دو از سوي دولت ايران عبور بدون اجازه هواپيماهاي انگليسي و هلندي كه از خاور دور به خاور ميانه مي آمدند، ممنوع اعلام شد؛ زيرا از بدو تأسيس خطوط هوايي، اين دو كشور بدون كسب اجازه در فرودگاه هاي جاسك- بندرعباس- لنگه  فرود مي آمدند.

در نتيجه اين ممنوعيت، مسير پروازهاي فوق تغيير كرد. بندر جاسك امروزه از شهرهاي نسبتاً آباد استان هرمزگان است كه سه طرف آن را آب هاي ساحلي احاطه كرده و آن را به صورت يك شبه جزيره درآورده است. شهر از دو سوي شرق و غرب به خليج جاسك مي پيوندد و از سوي ديگر ( شمال شرقي ) ، به مناطق نظامي متصل است. اين موقعيت، شكل ظاهري شهر را به حالت طولي درآورده و عرض آن را بسيار محدود كرده.



استان : هرمزگان