درباره وبلاگ

سفری مجازی به کل ایران زمین

امروز :

سلام

این وبلاگ به سلامتی افتتاح شد. امیدوارم لحظات خوبی رو دراین وبلاگ سپری کنید.

نظرهم یادتون نره...

وضعیت یاهو :Yahoo Status

Translate to English ترجمة للغة العربية Deutsch Übersetzung Traduci in lingua italiana Русский перевод

امکانات

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

آمار وبلاگ
  • تعداد بازدید : 612457
  • تعداد نوشته ها : 102

نوشته شده در : شنبه 1390/10/3 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

در جغرافي زمان هخامنشيان، از بنادر مهم و تجاري خليج فارس اندك نام برده شده است. گمان مي رود كه بندر «گوگانا» همان بندر لنگه امروزي باشد كه در دوران حكومت هخامنشيان از بنادر معتبر تجاري محسوب مي شده است؛ ولي در اثر تغيير و تحولات تاريخي و عدم توجه، اين بندر كم كم رو به انحطاط گذارده و از رونق آن كاسته شده است. در سال هزار و ششصد و سي و هشت «تاورنيه»- سياح فرانسوي- طي سفر از بصره به بندر لنگه،  مدت دو روز در اين بندر اقامت نموده و از آن به خوبي ياد كرده است.

در سال هزار و هفتصد و شصت ميلادي، اعراب جواسم سواحل جنوبي خليج فارس طي يك مهاجرت وسيع، جزيره قشم و بندر لنگه و بندرشناس را تصرف كردند. در زمان كريم خان زند (هزار و هفتصد و هفتاد و سه- هزار و هفتصد و چهل و سه ميلادي) سهولت ارتباط دريايي خليج فارس از طريق بندرلنگه، رونق تجاري قابل توجهي در بندر لنگه و بندر كنگ به وجود آورد و راه كاروان رو شيراز نيز به اهميت بازرگاني اين دو بندر افزود.

 

اعراب جواسم به دستور كريم خان زند و بنا به سياست نظامي او، در بندر لنگه سكونت گزيدند و در آبادي و رونق آن همچنان كوشيدند؛ به طوري كه بندر فوق از مشهورترين بنادر خليج فارس شد و در دوران قاجار، به عروس بنادر ايران معروف گرديد. تا سال هزار و هشتصد و نود و شش ميلادي، اعراب جواسم بر بندر لنگه تسلط داشتند. در سال هزار و هشتصد و هشتاد و نه ميلادي در بندر لنگه دفتر كنسولگري فرانسه تأسيس گرديد و از همين سال، گمرك بندر لنگه و بندرعباس زير نظر و رياست بلژيكي ها قرار گرفت.

در سال هزار و هشتصد و نود و هشت ميلادي يكي از افراد خانواده هاي حكومتي بندر لنگه به علت ضعف حكومت مركزي، بندر لنگه و مناطق اطراف آن را تحت تصرف خود درآورد و علي رغم مخالفت دولت مركزي ايران،  نمايندگانيرا جهت اداره امور بندر لنگه انتخاب نمود. در اوايل سال هزار و هشتصدو نودونه به سلطه او در بندر لنگه خاتمه داده شد.

در اواخر حكومت سلسله قاجاريه، بندر لنگه روبه ويراني گذاشت و از شروع جنگ جهاني اول تا بعد از جنگ دوم جهاني هزار و نهصدو چهل و پنج كه انواع بيماري هاي واگيردار همراه با فقر و قحطي شيوع پيدا كرده بود، اكثر مردم اين شهر فعاليت خود را تعطيل كرده، و به نقاط ديگر مهاجرت كردند. به همين دليل به مرور زمان، نقاط مسكوني شهر خالي از سكنه شد و شهر فعاليت و چهره واقعي خود را از دست داد و سپس آرام آرام رونق يافت. بندر لنگه امروزي شهري نسبتاً آباد است و همچنان فعاليت هاي تجاري آن روبه  گسترش مي باشد. اين بندراز طريق جاده هاي درجه يك و فرودگاه، با ساير نقاط ايران ارتباط زميني و هوايي دارد.



استان : هرمزگان