درباره وبلاگ

سفری مجازی به کل ایران زمین

امروز :

سلام

این وبلاگ به سلامتی افتتاح شد. امیدوارم لحظات خوبی رو دراین وبلاگ سپری کنید.

نظرهم یادتون نره...

وضعیت یاهو :Yahoo Status

Translate to English ترجمة للغة العربية Deutsch Übersetzung Traduci in lingua italiana Русский перевод

امکانات

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

آمار وبلاگ
  • تعداد بازدید : 612400
  • تعداد نوشته ها : 102

نوشته شده در : پنج شنبه 1390/8/26 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

مقبره سيد جمال الدين واعظ اصفهاني (صدرالمحققين) - بروجرد

 

سيد جمال الدين معروف به صدرالواعظيم فرزند عيسي بن محمد علي موسوي عاملي كه نسبت ايشان به سادات جبل عامل مي رسد يكي از مجاهدين و رهبران نهضت مشروطيت و پدر نويسنده صاحب نام سيد محمد علي جمال زاده است.

وي پس از به توپ بسته شدن مجلس شوراي ملي به امر محمد علي شاه مخفيانه قصد عتبات كرد ولي در همدان گرفتار و او را به بروجرد فرستادند و به دستور اميرافخم همداني حاكم وقت لرستان و بروجرد به شهادت رسيد و در مزاري در همين شهر مدفون شد كه محل به احترام قبر او به جماليه مشهور شد. اين مدفن در جنوب ساختمان شهرداري بروجرد بين ساختمان شهرداري و محلي كه قبلا شهرباني بود واقع شده، سنگ قبر وي به اندازه 72×120 سانتي متر و در تاريخ 1317 هجري شمسي تجديد شده است. بعدها از آن جا كه اين سنگ به علت فرسايش در معرض نابودي قرار داشت به همت انجمن آثار ملي (سابق) مدفن سيد با كيفيتي در خور شان او و با سنگ مرمر مشكي مرمت شد.



استان : لرستان

نوشته شده در : پنج شنبه 1390/8/26 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

 

در نزديكي هاي خاور شهر خرم آباد، دره اي بن بست گونه وجود دارد كه به «حوض موسي» معروف است. اين نام، از حوض و سنگ نوشته اي به همين نام گرفته شده است.

روي سطح صخره اي دره، حوضي كنده شده است كه در زمستان پر آب مي شود. در قسمت شمالي آن به فاصله سه متر، كتيبه اي كنده شده كه درازاي و پهناي آن 32× 42 سانتي متر و نوشته هاي آن در پنچ سطر است و اين كتيبه، به عهد سلطنت ناصر الدين شاه قاجار مربوط است. اين محل در گذشته يكي از گردشگاه هاي مردم خرم آباد بود. در جنوب اين دره، گورستان «جي» يا «كليميان» خرم آباد واقع شده است.



استان : لرستان

نوشته شده در : پنج شنبه 1390/8/26 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

دو منطقه ييلاقي در حوالي شول آباد در جنوب شهرستان دورود به نام چكان و دهقادي قرار دارد كه يكي از زيباترين نواحي استان محسوب مي شود.


در اين دره ها آثار سكونت گاه هاي قديمي و قلعه هاي بسيار بزرگي مشهود است كه نشان از قدمت تاريخي اين منطقه دارد. هم چنين در روستاي چكان و دهقادي كه در گذشته «ده قاضي» نام داشت، ساختمان آتشكده بسيار بزرگي از عهد زرتشتيان و آثار آب رساني به روش قديمي به درازاي چند كيلومتر تا داخل قلعه مشهود است.



استان : لرستان

نوشته شده در : يکشنبه 1390/8/22 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

پشتي:

از ديگر صنايع دستي استان خوزستان مي توان از پشتي هايي نام برد كه در بهبهان توليد مي شوند و معمولا داراي تار پنبه اي و پود پشمي رنگين و به ابعاد 70 × 110 سانتي متر است.
نقش اين پشتي ها مركب از راه هاي پهن و باريك افقي به رنگهاي : سبز، زرد، قرمز، قهوه اي، سرمه اي، سفيد، نارنجي و آبي نفتي است. قسمت ابتدا و انتهاي هر پشتي معمولا سرمه اي رنگ است.

موج:

بافت موج در استان خوزستان و خصوصاً در شهر بهبهان رايج است و براي بافت آن از دستگاه هاي نساجي سنتي استفاده مي كنند. نوعي پارچه دستباف است كه اندازه هاي متفاوت دارد. در واقع موج همان دستبافي است كه در ساير نقاط ايران به رختخواب پيچ يا چادر شب نيز معروف است. كردها نيز به آن موج مي گويند و لرها آن را ماشته مي نامند.

مقنعه :

پارچه اي است ساده بافت و بدون نقش و يك رنگ كه مردان بعضي مناطق براي عمامه و شال كمر از آن استفاده مي كنند . زنان دو يا سه قطعه آن را بهم دوخته و پارچه عريضي بدست مي آورند كه براي روسري و مقنعه مورد استفاده قرار مي گيرد. 



استان : خوزستان

نوشته شده در : يکشنبه 1390/8/22 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

همانطور كه گفته شد بافته هايي است كه از دار براي توليد آنها استفاده مي شود كه دارها يا عمودي و يا افقي است. بعضي از اين بافته ها گره دار هستند مانند قالي و گبه و برخي مانند گليم و زيلو پود باف بوده و بعضي مانند ورني و شيركي پيچ پودپيچ هستند.
در استان خوزستان بافته هاي داري به شيوه گره زني يا پود گذاري بافته مي شود و شامل قالي، قاليچه و گليم است و بافندگان اصلي آنها زنان ايلي و روستايي هستند كه بر روي دار افقي كه بر روي زمين قرار مي گيرد كار بافتن را انجام مي دهند. نقشه ها اكثراً ذهني و طرح ها هندسي است و رنگهاي قرمز، مشكي، سبز، نارنجي، سفيد، سرمه اي در بيشتر بافته ها كاربرد دارد.
زنان و دختران عشاير عرب نيز به صورت محدود به كار بافت قالي اشتغال دارند و قالي هايي با نقش هندسي و با استفاده از رنگهاي قرمز، نارنجي، صورتي، مشكي، زرد كدر، سرمه اي و سفيد مي بافند. 




استان : خوزستان

نوشته شده در : يکشنبه 1390/8/22 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

اگر چه صنايع دستي شهري امروزه رونق گذشته را ندارند معهذا هنوز صنعتگراني هستند كه به امر توليد ابزار و لوازم دست ساز اشتغال دارند. اموري همچون : بافت انواع پارچه، گليم، قالي، تهيه گيوه، خراطي، ميناكاري و ساخت وسايل فلزي و قلمزني از جمله اين صنايع است .
مجموعه صنايع دستي عشايري ، روستايي و شهري استان خوزستان بر حسب نوع مواد اوليه كه در توليد به كار مي رود به چند گروه تقسيم مي شود:
- بافته هايي كه براي توليد آنها از دار استفاده مي شود، شامل قالي و گليم. اين بافته ها كه به بافته هاي داري موسوم هستند در شهر هاي مسجد سليمان، هفتگل، دزفول و مناطق روستايي وعشايري توليد مي شوند.
- بافندگي شامل: احرامي، عبا، سياه چادر، چوقا، پشتي، خورجين ( هورژين ) كه در مناطق عشايري، روستايي و شهري مانند: شوشتر ، دزفول ، بهبهان ، سوسنگرد ، 0و ... انجام مي گيرد.
محصولات پوستي كه عشاير و روستائيان مناطق مختلف استان خوزستان توليد كننده آن هستند:
- نمد مالي كه در ميان روستائيان و به مقداري اندك در ميان عشاير توليد مي شود. در شهرهاي بهبهان و دزفول نيز توليد مي شود.
- صنايع دستي حصيري و چوبي شامل: حصير بافي، سبد بافي و همچنين خراطي در دزفول، آبادان و ...
- فلزكاري و ميناسازي شامل: قلمزني فلزات، قفل سازي و زيور آلات در شهر هاي اهواز، سوسنگرد و هويزه . 




استان : خوزستان