درباره وبلاگ

سفری مجازی به کل ایران زمین

امروز :

سلام

این وبلاگ به سلامتی افتتاح شد. امیدوارم لحظات خوبی رو دراین وبلاگ سپری کنید.

نظرهم یادتون نره...

وضعیت یاهو :Yahoo Status

Translate to English ترجمة للغة العربية Deutsch Übersetzung Traduci in lingua italiana Русский перевод

امکانات

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

آمار وبلاگ
  • تعداد بازدید : 612427
  • تعداد نوشته ها : 102

نوشته شده در : پنج شنبه 1390/8/26 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

چنگري نام كوهي است كه از شمال خاوري كوهدشت شروع مي شود و تا كنار رود سيمره امتداد مي يابد.

بالاي قله هاي اين كوه آثار چند قلعه باقي مانده كه از همه مهم تر، قلعه چنگري است كه روي قله اي مشرف به دشت كوهدشت ساخته شده است. فاصله اين قله تا شهر كوهدشت 10 كيلومتر است. از اين قلعه فقط آثاري كه طول و عرض آن به 75×100 متر مي رسد باقي مانده است. اين قلعه ظاهرا بزرگ ترين قلعه «مادانرود» در استان امروزي لرستان بوده است. اين قلعه در گذشته از دو قسمت تشكيل مي شده است كه هر قسمت آن چند اتاق بزرگ و كوچك داشته كه در حال حاضر تنها ديواره هاي شمالي آن باقي مانده است.



استان : لرستان

نوشته شده در : پنج شنبه 1390/8/26 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

مقبره سيد جمال الدين واعظ اصفهاني (صدرالمحققين) - بروجرد

 

سيد جمال الدين معروف به صدرالواعظيم فرزند عيسي بن محمد علي موسوي عاملي كه نسبت ايشان به سادات جبل عامل مي رسد يكي از مجاهدين و رهبران نهضت مشروطيت و پدر نويسنده صاحب نام سيد محمد علي جمال زاده است.

وي پس از به توپ بسته شدن مجلس شوراي ملي به امر محمد علي شاه مخفيانه قصد عتبات كرد ولي در همدان گرفتار و او را به بروجرد فرستادند و به دستور اميرافخم همداني حاكم وقت لرستان و بروجرد به شهادت رسيد و در مزاري در همين شهر مدفون شد كه محل به احترام قبر او به جماليه مشهور شد. اين مدفن در جنوب ساختمان شهرداري بروجرد بين ساختمان شهرداري و محلي كه قبلا شهرباني بود واقع شده، سنگ قبر وي به اندازه 72×120 سانتي متر و در تاريخ 1317 هجري شمسي تجديد شده است. بعدها از آن جا كه اين سنگ به علت فرسايش در معرض نابودي قرار داشت به همت انجمن آثار ملي (سابق) مدفن سيد با كيفيتي در خور شان او و با سنگ مرمر مشكي مرمت شد.



استان : لرستان

نوشته شده در : پنج شنبه 1390/8/26 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

 

در نزديكي هاي خاور شهر خرم آباد، دره اي بن بست گونه وجود دارد كه به «حوض موسي» معروف است. اين نام، از حوض و سنگ نوشته اي به همين نام گرفته شده است.

روي سطح صخره اي دره، حوضي كنده شده است كه در زمستان پر آب مي شود. در قسمت شمالي آن به فاصله سه متر، كتيبه اي كنده شده كه درازاي و پهناي آن 32× 42 سانتي متر و نوشته هاي آن در پنچ سطر است و اين كتيبه، به عهد سلطنت ناصر الدين شاه قاجار مربوط است. اين محل در گذشته يكي از گردشگاه هاي مردم خرم آباد بود. در جنوب اين دره، گورستان «جي» يا «كليميان» خرم آباد واقع شده است.



استان : لرستان

نوشته شده در : پنج شنبه 1390/8/26 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

دو منطقه ييلاقي در حوالي شول آباد در جنوب شهرستان دورود به نام چكان و دهقادي قرار دارد كه يكي از زيباترين نواحي استان محسوب مي شود.


در اين دره ها آثار سكونت گاه هاي قديمي و قلعه هاي بسيار بزرگي مشهود است كه نشان از قدمت تاريخي اين منطقه دارد. هم چنين در روستاي چكان و دهقادي كه در گذشته «ده قاضي» نام داشت، ساختمان آتشكده بسيار بزرگي از عهد زرتشتيان و آثار آب رساني به روش قديمي به درازاي چند كيلومتر تا داخل قلعه مشهود است.



استان : لرستان