درباره وبلاگ

سفری مجازی به کل ایران زمین

امروز :

سلام

این وبلاگ به سلامتی افتتاح شد. امیدوارم لحظات خوبی رو دراین وبلاگ سپری کنید.

نظرهم یادتون نره...

وضعیت یاهو :Yahoo Status

Translate to English ترجمة للغة العربية Deutsch Übersetzung Traduci in lingua italiana Русский перевод

امکانات

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

آمار وبلاگ
  • تعداد بازدید : 612581
  • تعداد نوشته ها : 102

نوشته شده در : جمعه 1390/8/20 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

ايسنا: رييس پژوهشكده‌ي باستان‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اعلام كرد: قديمي‌ترين روستاي پيش از تاريخ در منطقه‌ي خاورميانه با قدمت 9800 سال پيش از ميلاد در روستاي كوردويچ استان كرمانشاه شناسايي شد. حسن فاضلي نشلي بيان كرد: يكي از مهم‌ترين رخ‌دادهاي تحول بشر، گذار انسان از دوره‌ي غارنشيني به روستا‌نشيني بوده كه همراه با كشاورزي، دامداري و ‌اهلي كردن حيوانات بوده است. در واقع، استقرار انسان در روستا، زمينه را براي انقلاب دوم، يعني شهرنشيني آماده كرد. وي اظهار كرد: در پژوهش‌هايي كه سال گذشته توسط دانشگاه همدان و دانشگاه‌هاي ucl و ريدينگ در انگليس با همكاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان كرمانشاه انجام شد، برنامه‌اي براي شناخت منشأ جوامع انساني و كشاورزي در زاگرس مركزي تعريف شد. فاضلي گفت: با انجام لايه‌نگاري و تاريخ‌گذاري در تپه‌ي شيخ‌آباد روستاي كوردويچ كه شش تا هفت متر آثار از دوره‌ي نوسنگي دارد، كاملا مي‌توانيم مطمئن باشيم كه رشد ايران در اين تحول تحت تأثير بين‌النهرين نبوده است. او اضافه كرد: موادي كه از اين بررسي‌ها براي انجام آزمايش‌هاي كربن 14 به دانشگاه آكسفورد فرستاده شدند، اين نتيجه را اعلام كردند كه اين سايت، قديمي‌ترين روستاي پيش از تاريخ در منطقه‌ي خاورميانه است. به همين دليل، براي انجام كاوش در سطوح بين‌المللي در آنجا برنامه‌ريزي خواهيم كرد تا آن را به سايت ـ موزه تبديل كنيم.



استان : کرمانشاه

نوشته شده در : جمعه 1390/8/20 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

شهرستان سرپل ذهاب با مساحتي بالغ بر 1271 كيلو متر در 45 درجه و 52 دقيقه طول شرقي و 34 درجه و 24 درجه عرض جغرافيايي در غرب كشور جمهوري اسلامي ايران و منتهي اليه شيب ارتفاعات زاگرس بر سر راه بين المللي تهران – بغداد موسوم به جاده كربلا با قدمتي بالغ بر 2800 سال قبل ازميلاد حضرت مسيح (ع) با فاصله 665 كيلومتري از تهران واقع گرديده است و از شهرستان هاي مرزي و باستاني و زر خيز استان كرمانشاه مي باشد. قدمت آن بر اساس مطالعه آثار باستاني و كتيبه هاي آن از قبيل كتيبه و سنگ نوشته آنوباني ني پادشاه لولوبي ها كه در ضلع شمال شرقي كه بر سينه رشته كوه هميشه استوار زاگرس حك شده كه يكي از قديمي ترين و به عبارتي اولين هنر معماري روسنگ آسيا بشمار مي رود و نيز دكان داوود، طاق گرا و ده ها اثر باستاني و تاريخي ديگر قابل دستيابي و استخراج است. 
اين شهرستان از شمال به شهرستان جوانرود، از غرب به شهرستان قصرشيرين و كشور عراق، از شرق به شهرستان اسلام آباد و از جنوب به شهرستان گيلان غرب محدود شده است. ارتفاع متوسط شهرستان از سطح دريا 550 متر بوده و در يك تغيير ناگهاني ارتفاع نسبت به شرق شهرستان در فاصله بطول كمتر از 10 كيلومتر پس از طي گردنه پاطاق به بيش از1000 متر مي رسد كه اين خود باعث ايجاد طبيعتي بسيار جذاب، دلپذير و كاملاً متفاوت با اقليم سرزمينهاي قرار گرفته بر روي ارتفاعات مذكور شده است. علاوه بر آن، اين امر باعث ايجاد جريان هاي آب سطحي و تغذيه سفره هاي زيرزميني دشت هاي حاصلخيز اين شهرستان گرديده كه نعمتي بس عظيم و حياتي است و در كمتر مكاني شاهد آن مي باشيم. اين شهرستان در جلگه اي نسبتاً وسيع كه اطراف آن را ارتفاعات و تپه ماهور هايي احاطه كرده قرار گرفته است كه باعث ايجاد دشتهاي مستعد و حاصلخيز دشت ذهاب، قلعه شاهين، ديره، ريخك و... شده كه به نوبه خود به لحاظ دارا بودن رودخانه ها، سراب ها و چشمه سارهاي متعدد و فراواني از جمله رودخانه الوند، دله شير، هواسان، جگيران، كلم كبود و سراب ماراو، گلو دره، پيران، سرابگرم، قره بلاغ، قلعه شاهين، ماميشان و... منحصر به فرد مي باشد . 



استان : کرمانشاه

نوشته شده در : جمعه 1390/8/20 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

مسجد دولتشاه - كرمانشاه

 

اين مسجد در محله فيض آباد و در خيابان كزازي شهر كرمانشاه قرا دارد و توسط محمد علي ميرزا دولت شاه فرزند بزرگ فتحعلي شاه در كنار ديوان خانه اين شهر كه دوازده عمارت داشت، ساخته شده است.

ستون هاي سنگي مارپيچ، محراب مقرنس كار شده و گچ بري هاي زيباي شبستان زنانه، به اين مسجد زيبايي خاصي بخشيده است. در حال حاضر اين مسجد محل سكونت و تحصيل طلاب علومي ديني است.



استان : کرمانشاه

نوشته شده در : جمعه 1390/8/20 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 مقبره ابودجانه - اسلام آباد

 

اين مقبره در داخل شهر سر پل ذهاب قرار دارد. بناي اين آرامگاه در اصل به صورت چهار ضلعي بود و بر روي آن گنبدي مدور قرار داشت.


در سال هاي اخير توسط اداره اوقاف ساختمان قديمي تخريب و به جاي آن ساختمان جديدي با آجر و كاشي كاري بنا شد. احمدبن اسحاق يكي از محدثان معروف زمان امام حسن عسگري (ع) بود و در سال 250 ه.ق در سر پل ذهاب درگذشت.



استان :

نوشته شده در : چهارشنبه 1390/8/18 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

در سال 1750 ميلادي. ابومهيري پسر شيخ ناصرخان،ناخدا باشي كشتي‌هاي نادرشاه،طرح اصلي بوشهر را ريخت و پس از آن بوشهر مقر نيروي دريايي نادر شد. به دستور نادرشاه يك كارگاه كشتي‌سازي به سرپرستي جان التون انگليسي كه با لقب جمال بيگ،درياسالار كشتي‌هاي نادرشاه در شمال بود،درآن ايجاد كرد.

در زمان كريم‌خان زند،بوشهر اهميت فراواني يافت و رقيب بندر بصره شد.

اين بندر از مراكز عمده‌ي خليج‌فارس به شمار مي‌آمد و بازرگانان بوشهر، قسمت عمده‌ي تجارت خليج فارس و اقيانوس هند را به عهده داشتند.(10)


لطيف خان كه در فرمان انتصاب ،به اصطلاح تركان عثماني قبودان خوانده شده است، نخست به گمبرون(بندرعباس)رفت و يا نمايندگي بازرگاني انگلستان و هلند وارد مذاكره شد. تا درباره‌ي پيش بيني تهيه‌ي قدرت دريايي ايران، شالوده‌ي اساسي اعمال حق سيادت بر خليج فارس را طرح كرد،از اين رو لطيف خان ،بندر بوشهر را براي مركز عمليات فرماندهي خود انتخاب كرد و در آنجا به احداث بناهاي مختلف پرداخت و نام آن محل را به بندر نادريه تبديل كرد.(11)


ولي اين شهر پس از نادرشاه به همان نام قبلي يعني بوشهر خوانده شد.

بوشهر دگرگون شده‌ي بوخت اردشير است به معني شهر رهايي،شهري كه اردشير در آن رهايي يافت . در زبان انگليسي بوشهر(Bāsidon و در زبان فرانسوي بوشير(Bušir است.



استان : بوشهر

نوشته شده در : چهارشنبه 1390/8/18 :: نويسنده : Ali.v :: بازديد :

 

مراسم ازدواج :

مراسم ازدواج در استان بوشهر مراحل مختلفي دارد. در حال حاضر برخي از آنها از بين رفته و به طور پراكنده در گوشه و كنار اجرا مي‌شود و برخي ديگر با شكوه تمام مرسوم است. خواستگاري: معمولاً خواستگاري توسط ريش سفيد و يا بزرگ خانواده پدر يا مادر داماد انجام مي‌شود. در اين زمان خانواده عروس هم مدتي فرصت فكر كردن خواسته و بعد جواب نهايي را مي‌دهند. البته در گذشته ازدواج اجباري و بيشتر درون همسري بود، ولي امروزه جوانان خود همسر آينده خويش را انتخاب مي‌كنند و بعد خواستگاري انجام مي‌شود. اگر داماد مورد قبول واقع نشود، خانواده داماد به بهانه اينكه دختر را براي فاميل يا پسرعمو انتخاب كرده‌اند، جواب منفي مي‌دهند.

شرط زدن: بعد از مراحل خواستگاري، مراسم شرط زدن يا بله برون صورت مي‌گيرد. چند نفر از افراد ريش سفيد خانواده داماد پيش پدر عروس مي‌آيند و بدين ترتيب شرايط نهايي طرفين مطرح مي‌شود. در اين نشست مهريه حاضر و غايب تعيين مي‌شود. در گذشته ممكن بود مهريه پوست پياز و يا بال پشه تعيين مي شد. چون امكان جمع‌آوري اين اقلام غير ممكن بود،بدين ترتييب طلاق غير ممكن مي شد. در بعضي روستاها هنوز مبلغي به عنوان حق شير يا شير بها به مادر عروس مي‌پردازند. بعد از تعيين اين شرايط نوبت به نامزدي مي‌رسد. بدين صورت يك دست لباس را همراه با حلقه و ساعت در حاليكه در پارچه سبز پيچانده‌اند به عنوان نشان نامزدي به خانه عروس مي‌برند.

رخت برون: به مراسم بردن لباس عروس از طرف خانواده داماد به خانه عروس ونيز به مراسم بريدن پارچه لباس عروس و داماد رخت برون مي‌گويند. خانواده داماد بعد از اينكه لباسهاي عروس را تهيه كرده يك روز خوب مثل تولد ائمه اطهار (ع) يا شبهاي جمعه را تعيين كرده و لباس‌ها را با هلهله و شادي به خانه عروس مي‌برند. بردن لباس‌ها معمولاً يك هفته قبل از عروسي انجام مي‌شود تا عروس فرصت كافي براي دوختن آنهارا داشته باشد. دايه يا زن خياط لباس‌ها را يكي‌يكي به مردم نشان مي‌دهد در عوض اين كار به وي هدايايي تقديم مي‌شود. قيچي زدن لباس عروس را بايد يك زن خوشبخت و دولتمند يعني اينكه شوهرش زن دوم نداشته باشد، دل سوخته نباشد. از شوهرش جدا نشده باشدانجام دهد. در بعضي جاها زن سيده‌اي اين كار را انجام مي‌دهد. در گذشته لباس‌ها را در سيني چيده و روي آن را روسري سبزي مي‌كشيده‌اند. در بعضي مناطق مثل بندر ديلم لباس‌هاي داماد را نيز از خانه عروس طي مراسمي به خانه داماد مي‌برند و به اين كار تشريف مي‌گويند.

دعوتي: دعوت از مردم براي شركت در جشن عروسي توسط دلاك يا دايه انجام مي‌شد. ولي امروزه توسط اقوام عروس و دامادصورت مي گيرد.هنگام دعوت در ظروفي مقداري گلبرگ و گل محمدي ريخته و نقل و نبات نيز روي آن گذاشته، سپس با پارچه حرير سبز روي آن را پوشانده و به درخانه‌ها براي دعوتي مي‌روند، صاحبخانه تعداد گلبرگ و نقل را برداشته و با ذكر‌ دعاي خير و خوشبختي اعلام آمادگي براي حضور در جشن عروسي مي‌نمايد. به اين عمل طلبون نيز گفته مي‌شود. اين گل را هم مي خورندگل و نقل طلبون را جوانان دم بخت براي طلب مراد مي‌خورند. سرتراشون: بعد از ظهر شب عروسي ، داماد بعد از رفتن به حمام و پوشيدن لباس نو در ****‌اي كه وسط حياط داماد درست شده مي‌نشيند. مردم با هلهله و شادي همراه با آواي ني انبان گرد داماد جمع مي‌شوند. سلماني محل پارچه‌اي را دور گردن داماد مي بندند و موي سر و صورت او را اصلاح مي‌كند. مردم نيز پول و شيريني روي سر داماد مي‌ريزند. هنگام سرتراشون دعايي خوانده مي‌شود و مردم صلوات مي‌دهند، در اين مراسم مردم با شربت و شيريني و آجيل پذيرايي مي‌شوند.



استان : بوشهر